1-1200.png
2-1200.png
3-1200.png
4-1200.png

Voortgezet onderwijs

In het voortgezet onderwijs wordt, met de invoering van de basisvorming en de Tweede Fase, het belang van het op effectieve wijze zelfstandig leren, of het “leren leren”, benadrukt. Ook voor het doorlopen van middelbare en hogere beroepsopleidingen is het zelfstandig en efficiënt kunnen omgaan met studiestof onontbeerlijk. Leerlingen van middelbare scholen of studenten van beroepsopleiding of universiteit kunnen bij ons terecht voor begeleiding op het gebied van: planning, huiswerk en studievaardigheden. Wij gaan er van uit dat een leerling vaak meer kan dan hij of zij zelf denkt. Ook volwassenen onderschatten vaak de capaciteiten van een leerling, als het om welke reden dan ook, op school niet naar verwachting presteert. Met de juiste, individuele begeleiding, kunnen leerlingen in vaak heel korte tijd ervaren dat zij wél successen kunnen behalen en wat ook héél belangrijk is: leren kan ook leuk zijn.Voor alle vakken van het voortgezet onderwijs kan hulp geboden worden. De begeleiding is individueel en op maat.

Beeld en Brein® HuLP

Deze training is een korte kennismaking voor ouders en andere belangstellenden, die meer inzicht willen hebben in het beelddenken en in de Beeld en Breinmethode.

Beeld en Brein® HuLP is een training van 1 dagdeel.

Scholen

Onderwijs Praktijk Texel werkt graag samen met scholen. Voor de leerlingen is het namelijk belangrijk dat de werkwijze die het kind krijgt aangeboden wordt ingebed in de begeleiding op school. Bent u een docent en hebt u een leerling die een cursus bij ons gevolgd heeft? Dan is het mogelijk een informatief gesprek aan te vragen.

Scholen die meer willen weten over de werkwijze kunnen eveneens een informatief gesprek aanvragen. In dit gesprek wordt de werkwijze toegelicht en leert u over de achtergronden van de aanpak.

Het is ook mogelijk om een workshop op school te organiseren. Neem hiervoor contact op.