Beeld en Brein® is een unieke, andere manier van omgaan met je talenten en kwaliteiten met een geweldig resultaat: leren wordt leuker, gaat sneller en verbetert met sprongen!

Wat is Beeld en Brein®?

Beeld en Brein® gaat ervan uit dat het werken met beide hersenhelften optimale resultaten oplevert bij het verwerken, leren en begrijpen van aangeboden informatie.
Iedereen heeft sterke en zwakke kanten bij het leren. Je leert om gebruik te maken van je eigen talenten via verschillende geheugenstrategieën. Het maakt niet uit of je al veel weet of hoe oud je bent, wij leren je om sneller, effectiever en plezieriger te werken/leren.
Tijdens de training leer je om Beeld en Brein®-Kaarten te maken. Het zijn net kleine posters, waarop je alles wat je moet leren voor een toets of examen, hebt samengevat door middel van lijnen, schema’s woorden, tekeningen en kleuren. Op die manier leer je sneller en vooral leuker. Zo kun je ook je werkstuk, spreekbeurt of boekverslag maken.
Beeld en Brein® leert je ook om sneller en effectiever een samenvatting van een tekst te maken. Je leert op een ontspannen en leuke manier teksten uitpluizen op hoofddoelen en argumenten. Uiteindelijk gebruik je de samenvatting voor het echte leren. De Beeld en Brein®-Kaart helpt je hierbij.
Beeld en Brein® werkt met overzichtelijke en aantrekkelijke cursusboeken, zodat je ook thuis nog eens de dag kunt ‘beleven’.Elke oefening wordt duidelijk beschreven. Het cursusboek geeft ook ouders en leerkrachten inzicht in wat er gedaan en geleerd is.
Beeld en Brein® leert je om je huiswerk op betere manier in te delen. Zodat het maken en leren van je huiswerk op een snellere manier gaat. Zo houd je nog tijd over voor sport en andere leuke dingen die je wilt doen.

De leerstof bestaat o.a. uit:

  • Inzicht in de werking van de (eigen) hersenen;
  • Geheugentechnieken;
  • Inzicht in de structuur van teksten;
  • Het maken van een Beeld en Brein® kaart;
  • Huiswerk plannen.

Beeld en Brein® werkt met kleine groepen, zodat je optimale begeleiding krijgt. De cursus duurt één dag. Er wordt je geleerd, hoe je met een Beeld en Brein® kaart werkt.
Dit zijn door je zelf gemaakte ‘posters’, waarop je al je leerstof met behulp van kleuren, lijnen en tekeningen hebt samengevat.
De training Beeld en Brein®bestaat bestaat uit 2 dagdelen. Ze worden individueel of in kleine groepjes van maximaal 7 leerlingen gegeven. Je kunt ervoor kiezen om de training in 1 dag, 2 dagdelen of 3 x 2 uren te volgen.
De kosten voor de complete training bedragen € 165,00 als de training in groepsverband wordt gevolgd en zijn exclusief het boek Beeld en Brein®, inclusief alle werkmaterialen, voldoende te drinken, indien van toepassing een lunch.