Logica brengt je van A naar B


Verbeelding brengt je overal*

Om als organisatie succesvol te zijn is het van belang dat medewerkers optimaal functioneren en effectief communiceren (met elkaar).Hoe kunnen we dat bereiken? Hoe groeien uw medewerkers succesvol en worden resultaten behaald?

Onderwijs Praktijk Texel is een trainingsbureau voor persoonlijke ontwikkeling binnen persoonlijke en professionele contexten.

We leven in het zogeheten informatietijdperk. Kennis, informatie en inzichten groeien in toenemende mate. De snelheid waarmee de informatie tot je komt gaat steeds sneller. Maar ook het aanbod van kennis en informatie neemt exponentieel toe!


page3-dsc_4763-sml

 

Naast het vinden van specifieke kennis en informatie, die voor ons nodig en nuttig is, is het van essentieel belang om snel informatie te kunnen filteren, sorteren, selecteren, en vervolgens op een persoonlijke wijze te verwerken. Iedereen die veel informatie heeft te verwerken, of het nu naar aanleiding van studie of werk is, heeft al snel de behoefte om efficiënter de benodigde informatie te verwerken. Immers, tijd is een kostbaar goed!

Vaak wordt binnen een organisatie een situatie op dezelfde wijze benaderd en heeft men daardoor moeite met innovatie, verandering, het benutten van de eigen creativiteit en communiceren (met anderen). Het perspectief van waaruit situaties worden benaderd en de manier waarop wordt gecommuniceerd bepaalt de wijze waarop men informatie ontvangt en verwerkt. Dit kan zowel visueel als auditief zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er mensen zijn die grotendeels visualiseren (beeld denken). Anderen verwerken de informatie grotendeels auditief (taal denken). Door dit verschil in denken is communicatie op de werkvloer vaak een struikelblok en hierdoor de  innovatie en creativiteit minimaal.

Onderwijs Praktijk Texel helpt in deze toenemende mate van complexiteit bij persoonlijke en organisatorische ontwikkeling. Kijk bij onze diverse trainingen en workshops voor meer informatie over hoe je meer uit jezelf kunt halen.

Ook voor volwassenen die zich willen blijven ontwikkelen en zich nieuwe leerstof vlot en gedegen eigen willen maken, blijken deze training en workshops zeer effectief!

*Albert Einstein