Samenwerking


MarleenPortretNew2Marleen van Koeveringe, Haptotherapeut en Haptonomische Zwangerschapsbegeleider.
Haptotherapie baseert zich op de Haptonomie: een wetenschap die de fenomenen van het  menselijk contact bestudeert en beschrijft.
De mens wordt beschouwd als een ondeelbaar geheel- een persoon- met een lichamelijkheid,  psyche en gemoed.
Ieder mens heeft, naast rationele bestaansbevestiging (het feit dat je bestaat) ook affectieve  zijnsbevestiging nodig (het feit dat je goed bent zoals je bent) om zich te kunnen ontwikkelen tot  een geïntegreerd, volledig en zich waardevol voelend mens.
De Haptotherapie is persoonsgericht, werkt d.m.v. aandachtig gesprek, luisteren, affectieve aanraking en door het appèl van wederkerig in- contact-zijn.

 

NicoPortretMijn naam is Nico van Amstel. Ik ben arts en sinds twee jaar heb ik – naast mijn praktijk in Egmond – een praktijk voor homeopathie en acupunctuur op Texel (in De Koog). Met deze methodes kun je bereiken dat iemand optimaal functioneert, optimaal in z’n vel zit en dús ook beter kan leren en zich concentreren.  Heel veel klachten zijn op die manier te verhelpen – of op z’n minst te verminderen, denk hierbij ook aan  hooikoorts en/of eczeem. Ook als de klachten al jaren bestaan en met name kinderen reageren vaak erg goed. Voor acupunctuur bij kinderen gebruik ik meestal een laser – dit is absoluut veilig en niet pijnlijk.   Door dit met homeopathie te combineren is er vaak een sneller resultaat te behalen. Vergoeding gaat via de aanvullende verzekering omdat ik beschik over alle benodigde papieren en opleidingen. Uitvoeriger informatie (inclusief adressen en contactmogelijkheden) kunt u vinden op www.amstelhoef.nl . 

FinaPortretIk ben drs.R.S.v.d.Pol-Drent en Psychologenpraktijk P.O.P. is mijn eigendom.
Ik ben GZ psycholoog, met een eerstelijnsaantekening en BIG geregistreerd (en als zodanig lid van het  NIP en de LVE) Daarnaast ben ik orthopedagoog-generalist en lid van het NVO.Verder ben ik seksuoloog  en lid van de NVVS.


Voor kinderen en ouders die tijdens het moeilijke proces van groot worden en opvoeden tegen  beperkingen, hindernissen of problemen oplopen, kan een orthopedagoog uitkomst bieden.

 Een orthopedagoog is een academisch geschoolde professional die een beroepsmatige bijdrage levert aan het optimaliseren van de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. Een orthopedagoog observeert het kind (in zijn omgeving), doet diagnostisch onderzoek, analyseert en formuleert oplossingen om de problemen van het kind en de opvoeder te helpen.

 

ellen-warmerEllen Warmer, is Onderwijskundige en Orthopedagoog. Zij heeft een opleiding tot onderzoeker beelddenken gevolgd, geeft trainingen speedlearning, Leren
Leren (Beeld en Brein®), geweldloze communicatie en is daarnaast Heartmath
hartcoherentie trainer voor professionals, binnen het onderwijs en de
jeugdzorg.