Tijdens deze workshop ligt de nadruk op het toepassen van de conceptmap (mindmap). Een mindmap is op vele terreinen te gebruiken, zoals:

NotulerenTijdens een vergadering komt het aan op goed luisteren en opschrijven wat voor alle deelnemers straks het belangrijkste is om te weten. Na de vergadering moet je dat kort en bondig formuleren, zodat iedereen weet wat er is afgesproken.

BrainstormenTijdens een brainstormsessie, worden ideeën of probleemstellingen op een snelle en overzichtelijke manier vorm gegeven in een mindmap zonder dat er sprake is van enige kritiek. Pas later worden de ideeën bekritiseerd. Het proces wordt geleid door een objectieve persoon.

Presentaties makenEen goede presentatie geven kan iedereen. Het is een kwestie van goede voorbereiding en veel oefenen. Met behulp van een concept map (mindmap) kun je je informatie gestructureerd weergeven

Plannen en organiserenPlannen is nodig om werkzaamheden van uzelf of projecten te structuren en te beheren. Met behulp van de concept map (mindmap), leert u uw werk beter in te delen en houdt u het overzicht. Dit kan onnodige stress voorkomen.