Workshop Mindmapping 

Herkenning?

Je doet je werk goed, maar de werkdruk wordt steeds groter.. Overzicht houden op je werk wordt steeds lastiger.. De hoeveelheid taken en projecten worden steeds groter en complexer.. Je ervaart je stressniveau steeds hoger.. De woorden ‘druk, druk, druk’ worden steeds vaker door je gebruikt.. Onafgemaakte klussen op het werk gaan steeds vaker mee naar huis..

MindMapping is de meest breinvriendelijke notatietechniek om beter en sneller informatie op te nemen, te begrijpen, te doorgronden en te onthouden. MindMapping is bij uitstek geschikt om ideeën en informatie op te stellen, uit te werken en te vertalen naar actie. De MindMap techniek sluit perfect aan bij de natuurlijke werking van het geheugen en de werking van het menselijke brein. Naast de gebruikelijke manier van schrijven en noteren maakt MindMapping gebruik van associatie, beeld, symboliek, kleur, compositie en ruimte. Door deze combinatie maakt MindMapping gebruik van beide hersenhelften waardoor men vollediger en creatiever kan nadenken. Doordat je veel minder tekst nodig hebt met MindMapping maakt deze techniek het mogelijk spectaculaire tijdswinst te boeken bij het doorgronden, onthouden en opnemen van informatie. MindMapping geeft u sneller overzicht en inzicht. Dit is het resultaat van deze workshop: U bent zich beter bewust van het eigen leerpotentieel en weet dit ook direct toe te passen U herkent hoofd- en bijzaken in een tekst Effectiever informatie verwerken is een tweede natuur geworden MindMapping kunt u efficiënt toe passen voor al uw samenvattingen, aantekeningen en verslaglegging. U kunt creatiever omgaan met hoe u uw stroom van informatie kun verwerken en daarmee tijd wint Reproduceren van informatie wordt steeds makkelijker. Voor wie is deze training: Voor iedereen die veel informatie te verwerken heeft, sneller wil lezen en met meer gemak wil leren. Van managers tot medewerkers en van secretaresse tot projectleider. Iedereen die vaak en snel nieuwe kennis moet opdoen.


Het programma ziet er als volgt uit:

Deel 1:
ontvangst
introductie in de krachtige mindmap techniek
direct toe passen van mind-map regels met diverse oefeningen
inzicht in hoe het brein informatie verwerkt
samen MindMaps maken: zoek de overeenkomsten en verschillen

Deel 2:
filteren van informatie, hoe werkt dat voor mij?
bewustwording van eigen leermethode
inzicht en oefenen met verschillende studietechnieken
creativiteit hoe doe je dat?
samenvatting van de dag in één methode.
Iedere deelnemer ontvangt een set mindmap-pennen, mindmap-papier om te gebruiken tijdens de training en om mee te nemen naar huis.
Individueel of in groepen.
De workshops kunnen op individuele basis of met een groep als werknemers van bedrijven of als studenten gegeven worden.
Vanaf circa 8 deelnemers wordt het financieel aantrekkelijk om een workshop in-company te organiseren. Voor een in-company training kan contact opgenomen worden voor een offerte.